Vinkkejä raskaiden luomien meikkaamiseen

29.4.16 Jenniina Lehto 2 Kommenttia

Minulta kysellään paljon neuvoja raskaiden luomien meikkaamiseen. Usein ongelmana on se, ettei silmämeikki pysy luomilla kunnolla tai sitten ei tiedetä miten niitä silmiä voisi meikata tai millainen meikki niihin sopii. Minulla on aina ollut raskaat luomet, mutta tajusin sen vasta muutama vuosi sitten ja silmien meikkaaminenkin alkoi tämän jälkeen sujua paremmin. Mielestäni tärkeintä silmämeikkiä tehdessä on tehdä pohjatyöt hyvin. Tässä teille muutama vinkki, millä minä saan silmämeikin pysymään hyvänä koko päivän.

 • Käytä kevyttä silmänympärysvoidetta, esimerkiksi geelimäistä voidetta, silmänympärys iholle ennen silmämeikin tekoa ja anna voiteen imeytyä hyvin.  
 • Jos luomesi ovat todella rasvaiset, laita silmät kiinni ja pyyhi luomet esimerkiksi öljyttömällä silmämeikinpoisto aineella, joka poistaa rasvaa. Pidä silmät edelleen kiinni, sillä joka kerta, kun käytät silmiä auki, niihin menee uudelleen rasvaa.
 • Levitä tämän jälkeen silmämeikinpohjustus tuote koko liikkuvalle luomelle aina kulmakarvoihin asti ja puuteroi luomet todella hyvin tämän jälkeen. Minulla silmämeikinpohjustaja on ainut synteettinen meikkituote, sillä en ole löytänyt vielä yhtäkään hyvää luonnonkosmetiikan pohjustajaa. Silmät pysyvät siis koko ajan kiinni siihen asti kunnes luomet ovat hyvin puuteroidut. Tässä vaiheessa luomet voivat tuntua hieman kuivilta ja kiristäviltä, mutta ainakin minulla ne rasvoittuvat kyllä päivän mittaan.


Pohjustuksen jälkeen voikin sitten aloittaa luomivärin levityksen. Kannattaa tutkia oman silmän muotoa ja miettiä, että missä se raskain kohta on. Jokaisella on erilaiset silmät eikä mitään yleispätevää ohjetta luomivärin levityksestä voi oikein antaa. Tässä on kuitenkin muutamia asioita mitä kannattaa muistaa.

 • Tummat matta sävyt piilottavat ja pienentävät ja vaaleat helmiäissävyt taas suurentavat ja isontavat. Tärkeintä on siis käyttää tummaa luomiväriä pullean kohdan päällä ja vaaleita helmiäis- tai glitteri luomivärejä voi käyttää liikkuvalla luomella. Yläkuvasta näkee, että minulla esimerkiksi poimu alkaa jo silmän sisänurkasta, joten häivytin tummaa luomiväriä sinne asti. 

 • Pyri ajattelemaan, että kaikki mitä teet kohottaa katsetta. Luomiväri kannattaa levittää silmän ulkonurkassa ylöspäin suuntautuvin liikkein eikä viedä sitä ihan niin pitkälle ulkonurkkaan mihin luomi oikeasti jatkuisi. Yleensä se menee tuolta ulkonurkasta hieman alaspäin, niin kuin minulla vasemman puoleisessa kuvassa, joten se vain korostaisi laskevaa linjaa.
 •  
 • Muista myös pitää kulmakarvat siisteinä ja ryhdikkäinä. Niissäkin liian alas viety ulkonurkka korostaa sitä laskevaa yleisilmettä silmissä.
 •  
 • Rajaus kannattaa tehdä lähelle ripsirajaa eikä viedä sitäkään aivan ulkonurkkaan asti vaan lopettaa aikaisemmin ja nostaa ylöspäin. Myös rajausta tehdessä kannattaa katsoa sitä omaa silmän muotoa, että millaisen rajauksen voi tehdä. Esimerkiksi siipirajaus voi olla haasteellinen tehdä raskaille luomille.
 •  
 • Ripset kannattaa taivuttaa kunnolla, varsinkin ulkonurkasta, mikä avaa katsetta ja nostaa silmän ulkonurkkaa.
 •  
Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain hyötyä!  

Onko teillä vielä jotain hyviä vinkkejä raskaiden luomien meikkaamiseen? 

2 kommenttia :

 1. Ostin tänään elämäni ensimmäisen silmämeikinpohjustajan. :D Aion kyllä kokeilla noita neuvojasi. Minulla tulee harvoin laitettua luomiväriä (koska aika) ja mitä vähemmän sitä tekee, sitä epävarmempi sen suhteen meikkaamisessa on. Ikävä oravanpyörä. Mutta nyt yritän tarttua hieman tähän aiheeseen ja tuo pohjustusaineen hankkiminen oli ensimmäinen askel sinne. Toinen oli, että hankin lisää luomivärisiveltimiä, tähän mennessä omistin vaan yhden. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vinkeistä oli hyötyä:) Niin se valitettavasti on, että meikkaamaan ei opi muuta kuin meikkaamalla ja meikkaamalla ja meikkaamalla. Mutta kannattaa vaan rohkeasti kokeilla aina kun vain suinkin on aikaa ja aloittaa vaikka ruskeilla ja vaaleilla sävyillä. En minäkään osannut vielä kolme vuotta sitten käyttää luomiväriä ollenkaan, mutta niin sitä vaan oppii:) Niin ja hyvät siveltimet tosiaan helpottavat hommaa huomattavasti, varsinkin jos niitä on enemmän kuin yksi:D

   Poista