Inikan mineraalimeikkipohja

2.10.17 Jenniina 2 Kommenttia

Olin jo pitkään halunnut päästä tutustumaan Inikan meikkeihin ja sain vihdoinkin alkukesästä tilattua itselleni testiin merkin mineraalimeikkipuuterin. Inika on Australialainen 100 % luonnollinen ja vegaaninen mineraalimeikkisarja. Sarjan tuotteet ovat pakattu tyylikkäisiin mustiin purkkeihin ja sitä luonnehditaankin luksuskosmetiikkasarjaksi. Meikit ovatkin ainakin omasta mielestäni hieman hintavia, mistä johtuikin minun pitkä jahkailu raaskinko ostaa Inikan tuotteita vai en.


Ainakin tämän mineraalimeikkipohjan kohdalla tuote on kyllä ollut hintansa väärti. Tämä on omaan makuuni tarpeeksi peittävä. Varsinkin nyt, kun minulla puhkesi parin vuoden tauon jälkeen taas perioraalidermatiitti, on kiva saada punoittava suun ympärys ja näpyt peittoon. Inikan pohjalla saa hyvin näpyt peittoon, mutta siitä ei tule liian pakkelimainen vaan lopputulos pysyy luonnollisena. Mielestäni tämä pohja on peittävämpi kuin aikaisemmin testaamani Everyday Mineralsin ja Lily Lolon mineraalimeikkipohjat, muttei kuitenkaan niin peittävä kuin BareFaced Beautyn- tai Uoga Uogan pohjat


Inikan meikkipohjassa on aika paljon micaa ja se hohtaakin kasvoilla huomattavasti enemmän kuin muut testaamani pohjat, paitsi BareFaced Beautyn pohja. Joten, jos tykkää mattaisesta pohjasta, niin tämä ei ole paras valinta. En yleensä kerkeä korjailemaan meikkipohjaani työpäivän aikana ollenkaan, joten meikkipohjan pitää kestää aamusta iltaan hyvänä. Inikan pohja pysyykin muuten tosi kauniina koko päivän, mutta kesällä kuumalla säällä kasvot kiiltelivät jopa minun makuuni hieman liikaa vaikka hohdetta rakastankin. Olenkin tykännyt nyt syksyllä tästä enemmän, kun kasvot pysyvät mattaisempana eivätkä rasvoitu ja kiiltele niin paljon kuin kesällä. Tosin nyt perioraalidermatiitin ja syksyn myötä ihoni on kokenut aikamoisen kosteus kadon ja minulla on posket ja otsa täynnä tukkeumia, joita pohjan hohde korostaa nyt ehkä vähän liikaa. Kasvot eivät kuitenkaan tunnu yhtään kuivalta tai kiristävältä pohjan laiton jälkeen.

Nyt kun näitä eri merkkien pohjia on tullut testailtua enemmän, niin suosittelen rohkeasti kokeilemaan eri pohjia eri vuodenaikoina. Itselläni ainakin vaihtelevat suosikki pohjat ihan vuoden ajan ja oman ihon kunnon mukaan. 


Tilasin oman pohjani Ecco-verdeltä, joten oikean sävyn valinta oli todella vaikeaa ja valitsinkin ehkä hiukan liian tuman pohjan. Minulla oli kesällä aika päivettyneet kasvot ja arvoin pitkään Nurture- ja Patience-sävyjen välillä ja päädyin lopulta Patienceen.  Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut ottaa se vaaleampi sävy, koska nyt se on jo jotenkin liian tumman näköinen. Tykkään muutenkin ottaa hieman omaa sävyä vaaleamman pohjan, jos juuri oikean sävyistä ei löydy, koska pohjia on kuitenkin helppo tummentaa aurinkopuuterilla/varjostuksilla.

 Kuva lainattu täältä.

Inikan pohja koostuu 100 % mineraaleista ja sen inci on hyvin lyhyt.

INCI: Mica (CI 77019), Zinc Oxide (CI 77947),  Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI77499), Ultramarines (CI 77007).Minulle jäi pohjasta todella hyvä kuva ja luulen, että se on minulle sopiva nyt syksyllä ja talvella, kunhan saan ihon taas normaaliin kuntoon ja tukkeumat pois. Pitää vain talveksi tilata vaaleampi pohja niin pääsen tätä testaamaan kunnolla myös silloin. Eli jos tykkäät hohtavasta ja tarvittaessa peittävästä meikkipohjasta, niin kannattaa ehdottomasti testata tämä Inikan pohja.


Mitkä ovat teidän suosiki tuotteenne Inikalta ja mitä suosittelisitte testaamaan seuraavaksi?


2 kommenttia :

  1. Kiitos tästä arviosta! Mä tosiaan voitin vähän aika sitten Inikan meikkejä joista eniten tykkäsin ihme kyllä ripsarista ja meikkivoiteesta. Inikaa saa muuten myös esim House of Organicista ja Kikas.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, saahan sitä Inikaa tosiaan ihan täältä Suomestakin tilattua/ostettua:)Pitääpäs käydä lukaisemassa sun blogista nuista sun saamista Inikan tuotteista.

      Poista