100 % Puren Mattyfying Primer

14.3.18 Jenniina Lehto 2 Kommenttia

Aikaisemmat testaamani 100 % Puren tuotteet ovat olleet niin huippuja, että päätinpä tilata testiin myös heidän meikinpohjustajan, vaikka hinta vähän kirpaisikin. 100 % Purelta löytyy tällä hetkellä kaksi erilaista pohjustajaa; valoa heijastava Luminious Primer ja ihon kiiltelyä hillitsevä Mattyfying Primer, joista päädyin jälkimmäiseen. 


Mattyfying Primer on siis silikoniton ja vegaaninen meikinpohjustaja ja se sisältää mm. merilevän kollageenia, joka silottaa ihoa ja auttaa levittämään meikin tasaisesti ihon pinnalle. Tuotteen kerrotaan myös täyttävän rypyt ja ihon epätasaisuudet sekä vähentävän kiiltelyä ja pidentävän meikkipohjan kestoa. Tuote neuvotaan levittämään puhtaille ja kosteutetuille kasvoille, jonka jälkeen sen annetaan imeytyä 1-2 minuuttia ennen meikkivoiteen levitystä. 

Primer on kirkkaan väristä ohutta voidetta ja sen koostumus on aivan täydellinen. Se tuntuu aivan siltä niin kuin siinä olisi silikonia, sillä se liukuu iholla aivan täydellisesti ja jättää ihon ihanan pehmeän tuntuiseksi. Voide on myös todella kevyttä ja kuivuttuaan se ei oikeastaan tunnu iholla miltään. Tämän primerin koostumus vetää kyllä vertoja synteettisten pohjustajien koostumuksille ihan täysin. Ja kaiken lisäksi se tietenkin myös hoitaa ihoa, mitä synteettiset pohjustajat eivät tee.

INCI: Aloe Barbadensis (Organic Aloe Juice) Leaf Extract*, Vegetable Glycerin, Olive Oil Squalane, Tocopherol (Vitamin E), Euphorbia Cerifera Cera (Candelilla Wax) Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Silica, Oryza Sativa (Rice) Starch, Fucus Vesiculosus (Seaweed) Collagen, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Extract, Oregano Extract, Thyme Extract, Lonicera Caprifolium Flower and Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract


Ainut miinus, tässä tuotteessa on se, että tämä ei kuitenkaan "täytä" ihohuokosia samalla tavalla kuin silikoneja sisältävät synteettiset pohjustajat vaan tällä ne jäävät ainakin minulla näkyviin. Samoin rypyt jäivät myös samalla tavalla näkyvin kuin ilman pohjustajaakin, joten sitä lupausta se ei täytä. Tosin en ole vielä törmännyt mihinkään pohjustajaan, jolla saisin minun otsarypyt piiloon. Kestoa se kuitenkin pidentää huomattavasti ja pitää ihon mattapintaisena pitkään, joita itse pidän tärkeinä ominaisuuksina.  

Olen testannut tätä arkena eri mineraalimeikkipohjien kanssa ja minulla se pitää ihon kauniina pohjasta riippumatta koko päivän ilma, että sitä tarvitsee korjailla ollenkaan. Toki se hieman kiiltelee illalla, muta se on sellaista luonnollista kiiltoa mikä itseäni ei ainakaan häiritse, sillä en pidä kuitenkaan aivan täysin mattaisesta pohjasta. 

Kokeilin tätä myös 100 % Puren Healthy Foundationin kanssa, joka pysyy minulla yksistäänkin todella hyvin, mutta tämän kanssa se pääsi ihan uusiin ulottuvuuksiin. Testasin tätä muutama viikko sitten oikein tosi toimisissa. Tein meikkipohjan aamulla kahdeksan maissa, josta menin töihin. Töiden jälkeen lähdin suoraan syömään kavereiden kanssa ja sieltä illan istujaisiin ja baariin. Korjasin meikkipohjaa kerran, kun tein tummemman silmämeikin ja luomiväriä rapisi silmien alle, mutta muuten siihen ei tarvinnut koskea koko päivän (eikä yön) aikana. Olin kotona neljän aikaan aamulla ja meikkipohja oikeasti näytti vielä ihan hyvältä. 


Tykkään itse tästä pohjustajasta todella paljon ja voin suositella sitä kaikille, jotka kaipaavat lisää kestoa meikkipohjalle ja haluavat minimoida kiiltelyn iholla. Varsinkin Healthy Foundation - meikkivoiteen kanssa tästä on tullut luotto yhdistelmä "vaativiin" tilanteisiin. Ihohuokosia tämä ei peitä, mutta itse en sitä odottanutkaan, koska useimmiten pohjustajien silottava vaikutus perustuu juuri silikoneihin, joita tässä ei ole, joten sen suhteen ei tullut mitään suurta pettymystä. Aion kyllä ostaa uudestaan, kun tämä purkki loppuu.

              
Käytätkö sinä meikinpohjustajia ja oletko löytänyt jonkun super hyvän tuotteen, jota voisit suositella muillekin?


2 kommenttia :

  1. En yleensä käytä primeria, mutta joskus NYRin Matifying -primer on tosi hyvä, jos haluaa kiillon pitkäksi aikaa pois. Tämäkin on mielenkiintoinen tuote 100 % Purelta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekään en käyttänyt aikaisemmin juuri koskaan, mutta nyt kun olen testaillut tuota Puren primeria, niin tajusin kuinka käteviä ne on ja jäin koukkuun:D En oo muuten edes huomannut, että NYR:lläkin on primer, pitääpä testata sitäkin joskus.

      Poista