Päivän meikki vinkki: Tuuheammat kulmat

13.4.18 Jenniina 2 Kommenttia

Onko sinulla itsepäiset kulmat, jotka eivät pysy ojennuksessa? Tai ovatko kulmasi todella ohuet ja kaipaisit niihin tuuheutta? Tässäpäs vinkki, jolla saat kulmiisi tuuheutta ja ne pysyvät koko päivän paikoillaan.

Olen itse viimeistellyt jo pidemmän aikaa kulmani palasaippualla. Minulla on aika ohuet kulmat ja karvoja on loppuosassa todella vähän. Saippualla saa kivasti eroteltua yksittäisiä karvoja, varsinkin tuosta alusta, jolloin kulmat näyttävät tuuheammilta ja yksittäiset karvat paksummilta, kun niihin tarttuu saippuaa. Kulmat saa myös saippualla helposti aseteltua siihen asentoon mihin ne itse haluaa ja ne pysyvät siinä koko päivän. Tämä kikka on kyllä pelastanut minut monelta huonolta kulma päivältä.


Tee näin:


  • Laita kulmat ensin muuten valmiiksi tai jos sinulla on jo valmiiksi tummat kulmat niin harjaa saippua suoraan omiin kulmiin. Itse käytän Bohon kulmakynää sävyssä 03, jolla piirrän kulmat. 

  • Kun kulmat ovat valmiit, kastele pyöröharja hanan alla ja hankaa harjaa palasaippuaan. Minulla on ihan valkoinen Marceille saippua, mutta siihen käy varmasti mikä saippua vaan.  Jos löytyy ruskeaa saippuaa, niin se on vielä parempi. Kannattaa katsoa, ettei harja ole liian märkä eikä myöskään liian kuiva, kun alat hankaamaan sitä saippuaan. Sopivan saippua-vesi koostumuksen löytää muutaman kokeilu kerran jälkeen.

  • Tämän jälkeen harjaa kulmat varovasti pyöröharjalla läpi ja asettele kulmat haluamaasi asentoon. Harjalla ei kannata painaa liikaa, koska silloin alla oleva väri saattaa levitä tai lähteä pois. Parasta on käydä vain karvat varovasti harjalla läpi.

Alla on vielä kuvat minun kulmista luonnontilassa, pelkän kulmakynän kanssa sekä saippualla viimeisteltynä. Kyllä siinä eron huomaa, vai mitä?

Oletko sinä kokeillut tätä palasaippua kikkaa jo aikaisemmin vai oliko tämä uusi vinkki?2 kommenttia :

  1. Olen kokeillut. En vaan jotenkin saanut silloista saippuaani toimimaan. Pitäisi kirkas löytää.

    VastaaPoista
  2. Mullakaan ei heti toiminut. Kokeilin ekan kerran tätä joskus pari vuotta (?) sitten, mutta sillon se ei toiminut ollenkaan ja unohdin koko jutun, kunnes viime syksynä kokeilin uudelleen ja sit se toimi ihan täydellisesti.

    VastaaPoista